چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمی کنیم؟!

پشتیبانی درین عطر 1401/03/09
چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمی کنیم؟! - رایحه عطر خودمان

شاید تا به حال این حس را تجربه کرده باشید که پس از عطر زدن در همان دقایق ابتدایی به خوبی بوی آن را حس می کنید اما مدتی بعد دیگر رایحه عطر خودمان را حس نمی کنید؛ در این لحظه ممکن است فکر کند که عطرتان کیفیت بالایی نداشته و ماندگاری آن‌ پایین بوده که در همین لحظه دوستتان از کنار شما رد می شود و می گوید، چه عطر خوش بویی زده اید، نام این عطر چیست؟!

اینجاست که متوجه می شوید فقط شما رایحه عطر احساس نمی کنید؟ اما دیگران به خوبی آن را در تشخصی می دهند،به نظر شما چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمیکنیم؟! امروز قصد داریم به طور مختصر و مفید جواب این پرسش را بدهیم و در رابطه با افزایش قدرت بویایی و ماندگاری و پخش بوی عطر صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.


حس بویایی و تاثیر آن در زندگی!

حس بویایی و تاثیر آن در زندگی! - چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمی کنیم؟! - رایحه عطر خودمان

حس بویایی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین حواس پنجگانه در انسان است که به وسیله آن به طور میانگین دو هزار بو و رایحه مختلف را شناسایی می کنیم. حس بویایی حتی بر روی سایر حواس همچون حس چشایی اثر دارد؛ شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که هنگام سرماخوردگی به دلیل گرفتگی بینی و کاهش حس بویایی، غذاها نیز برایتان بی مزه شده باشند.

اگر حس بویایی نداشتیم، از لذت‌هایی همچون بوییدن گل‌ها و عطرهای خوشبو و یا پی بردن به موقعیت‌های خطرناکی همچون نشت شیر گاز، سوختن غذا و آتش سوزی بی بهره می ماندیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که سالانه هزاران نفر به دلیل اختلالات بویایی به مراکز درمانی مراجعه می کنند و متاسفانه عده‌ای از آن‌ها نیز به طور دائم یا موقت حس بویایی خودشان را از دست می دهند. به این افراد اصطلاحا کر یا کور بویی گفته می شود.

همانطور که می بینید حس بویایی یکی از بزرگترین نعمت‌های خداوند است که باید بسیار قدر آن را بدانید و شکرگزار این نعمت بزرگ باشیم. این حس در طول سال ممکن است گاهی قوی باشد و گاهی به دلیل موارد مختلف از جمله حساسیت و یا آلرژی به خصوص در فصل بهار ضعیف شود.


چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمی کنیم؟!

برای پاسخ این سوال باید عملکرد سیستم بویایی بدن را با هم بررسی نماییم. هنگامی که در محیط اطراف رایحه‌ای می پیچد، گیرنده‌های بویایی درون بینی این مولکول ها را دریافت می کنند و سپس آن را به بخش آنالیز و تجزیه و تحلیل مغز می فرستند. در اینجاست که مغز ممکن است این رایحه را به عنوان یک رایحه غریبه، آشنا، تهدید کننده، امن، دوست‌داشتنی، تنفر آمیز و … بشناسد.

حال به سراغ پاسخ به سوال «چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمی کنیم؟!» برویم. خیلی از افراد تصور می کنند دلیل این موضوع عدم ماندگاری و پخش بوی عطرشان است و به اصالت و اورجینال بودن عطر خود شک می نمایند. بارها دیده شده اند افرادی که حتی با خرید عطر اورجینال به این موضوع اشاره داشته اند که عطرشان فقط 10 دقیقه ماندگاری دارد! اما آیا واقعا این طور است؟!

طبیعتا پاسخ منفی است. دلیل اینکه شما بعد از گذشت مدت زمانی دیگر رایحه عطر خودتان را حس نمی کنید، خستگی بینی و تکراری شدن آن رایحه است که باعث می شود رایحه عطرتان عادی شود و دیگر رایحه عطر خودتان را احساس نکنید. حتی این موضوع در بسیاری از افراد به اینگونه رقم می خورد که در چند هفته اول استفاده از عطر و ادکلن‌شان از آن راضی هستند اما پس از گذشت حدود 1-2 ماه دیگر رایحه آن را به خوبی و قدرت اولیه حس نمی کنند و تصور می کنند که تاریخ مصرف عطرشان در حال منقضی شدن است.


چگونه می توان حس بویایی را تقویت نمود؟

چگونه می توان حس بویایی را تقویت نمود؟ - رایحه عطر خودمان

راهکارهای مختلفی برای افزایش و تقویت حس بویایی وجود دارد که برخی از آنها موثرترند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

1) تقویت حس بویایی با ورزش!

شاید عجیب به نظر برسد اما با ورزش‌ها هوازی می توانید حس بویایی خود را تقویت نمایید.

2) استفاده مرتب از قطره‌های شستشوی بینی

قطره‌های شستشوی بینی به خصوص برای افرادی که به تازگی سرماخورده اند و یا حساسیت فصلی دارند، می تواند در پاکسازی مجاری تنفسی بسیار مفید باشد و در نتیجه قدرت حس بویایی را افزایش دهد.

3) استفاده از ویتامین ها

ویتامین‌ B12 و روی در بسیاری از موارد پزشکی که فرد دچار اختلال در حس بویایی شده است، تجویز می شوند. استفاده از غذاها و رژیم غذایی که این مواد در آن‌ها وجود داشته باشد، کمک زیادی به تقویت حس بویایی شما خواهد کرد. البته پیشنهاد می کنیم قبل از مصرف سرخود قرص، حتما با پزشک مشورت نمایید.

4) استفاده از بخور آب گرم

استفاده از بخور آب گرم به خصوص در هوای خشک و سرد زمستان و پاییز علاوه بر تقویت حس بویایی از سرماخوردگی نیز جلوگیری می کند.

5) تصور رایحه‌ها قبل از استشمام!

یک راه جالب برای تقویت حس بویایی تصور رایحه آن در ذهن، پیش از استشمام آن است. به عنوان مثال اگر عطر زنانه یا مردانه‌ای دارید می توانید این کار را تمرین نمایید و یا با استفاده از سایر گیاهان و موارد معطر این موضوع را تست کنید.


راهکارهایی برای افزایش ماندگاری و پخش بوی عطر!

راهکارهایی برای افزایش ماندگاری و پخش بوی عطر - رایحه عطر خودمان

اگر دوست دارید ماندگاری و پخش عطر و ادکلنتان افزایش یابد به شما پیشنهاد می کنیم از موارد و نکات زیر استفاده نمایید.

1) استفاده از عطر در فصل مربوطه

عطرها معمولا یا دارای طبع خنک هستند و یا طبع گرم. اگر می خواهید از عطرتان بیشترین بازدهی را بگیرید باید در فصل‌های گرم همچون تابستان و بهار از عطرهای خنک و در فصول سرد یعنی پاییز و زمستان و از عطرهای گرم استفاده نمایید.

2) استفاده از عطرهای با غلظت بالا

عطرهای با غلظت پرفیوم دارای بالاترین اسانس هستند و به همین دلیل مدت ماندگاری آن‌ها نیز بسیار بالاست. اگر به عطرهای غلیظ حساسیت ندارید و باعث سردرد و حس بد در شما نمی شود، برای ماندگاری بیشتر می توانید از عطرهای با غلظت بالاتر استفاده نمایید. اینگونه تا ساعت‌های بیشتری رایحه عطر خودمان را حس خواهیم کرد.

3) تاثیر نحوه صحیح عطر زدن در حس رایحه عطر خودمان!

بهترین مکان برای عطر زدن نواحی نبض دار بدن هستند. همچون موقع عطر باید عطر را در فاصله 15 سانتی متری خود قرار دهید. یک عادت غلط و رایج در افراد این است که بعد از زدن عطر بر روی مچ دست، مچ‌های خود را به هم میمالند. این کار باعث کاهش ماندگاری عطر و تغییر در برخی از نت‌های عطر شما خواهد شد.


کلام پایانی

امیدواریم این مطلب مورد توجه‌تان قرار گرفته باشد و جواب این پرسش که «چرا رایحه عطر خودمان را احساس نمی کنیم؟» به خوبی برایتان روشن شده باشد. اگر هر گونه سوال و ابهامی دارید، حتما آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم مقاله آیا رایحه ها بر میل جنسی افراد تاثیر میگذارند؟ را نیز مطالعه نمایید.

5/5 - (8 امتیاز)

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.